صفت سخت گیری جزیی از منفی نگری است که از نظر دین واخلاق مذموم شمرده شده است.2 – سخنان فتنه انگیز : یکی از مهم ترین عوامل اختلاف بین زن وشوهر این است که یکی یا هر دو خوبی های مرد وزن دیگری را به رخ هم بکشد. این گونه مقایسه های نا به جا فتنه انگیزی بزرگی در زندگی ایجاد خواهد کرد وجز تلخی وسردی کانون خانواده نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت . 3– تعصب وبی اعتمادی : گاهی در اثر عوامل مختلفی از قبیل علاقه افراطی ویا بدبینی ممکن است زن یا مرد نسبت به هم حساسیت بی مورد پیدا کنند.به طوری که در حفظ وپاکدامنی هم دچار وسواس وسخت گیری بی جا شوند.پیامبر اکرم (ص) در این رابطه می فرمایند : تعلیم دهید و آسان گیرید . سخت نگیرید و نوید دهید و دیگران را طرد نکنید. 4– ناسزا گویی : این عمل در مورد زن و شوهر به مراتب ناشایست تر است . زیرا آنها میخواهند عمری با صمیمیت در کنار هم زندگی کنند.در روابط زناشویی اگر گاهی کدورتی پیش آمد کرد ، نباید با کلمات تند و ناشایست بر آتش قهر آن دامن زد.باید مواظب بود که سخنی از دهن پریده نشود که بعدا موجب خجالت وشرمساری از طرف مقابل گردد.5 – توقعات بی جا :زندگی زناشویی میدان مشترک کمال زن ومرد محسوب می شود. بنابراین برای داشتن آرامش و رضایت از زندگی ، باید میزان خواسته ها وانتظارات زن ومرد از هم متناسب با قدرت و توان طرف مقابل باشد.
در غیر این صورت فشارهای روانی بر زندگی حاکم می شود و روابط خانوادگی دچار اختلال می گردد.برای داشتن زندگی پر از مهر و عطوفت نیازمند این است که در رابطه با رفتارمان نسبت به طرف مقابل کینه و کدورت راکنار گذاشته و عشق و محبت را نثار یکدیگر نماییم تا الگوی مناسب برای فرزندانمان و آینده ای درخشان برای آنها بتوانیم رقم بزنیم.
نویسنده: طیبه تشکری کارشناس ارشد روانشناسی بالینی مرکزمشاوره آرامش فرماندهی انتظامی استان هرمزگان آماده خدمات مشاوره ای در زمینه های خانوادگی،روانشناختی، ازدواج،تربیتی،اعتیاد به عموم شهروندان عزیز به صورت رایگان می باشد.
نشانی چهاراه مطهری – بلوار ناصر،خیابان وحدت ضلع شمالی مصلی قدس مرکز مشاوره آرامش شماره تماس 07621821642-33340624
RadEditor - please enable JavaScript to use the rich text editor.