علیرضا رزم حسینی در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان هرمزگان با بیان اینکه هرمزگان از استان های برتر در حوزه اقتصادی است، عنوان کرد: این استان با برخورداری از پنج منطقه ویژه اقتصادی و 2 منطقه آزاد، موقعیتی کم نظیر در کشور دارد و هیچ استانی چنین ظرفیتی در حوزه اقتصادی ندارد .
وی ضمن قدردانی از همراهی استاندار هرمزگان، معاونان عمرانی و اقتصادی، گمرک و دادستانی کل کشور، افزود: کشور در شرایطی سختی قرار گرفته است؛ جنگ ناجمرادانه اقتصادی از یک سو و از سوی دیگر بیماری منحوس کرونا که ضررهای بسیار سنگین بر اقتصاد ایران و بسیاری از کشورها وارد کرد، شرایط ویژه ای را رقم زده و همه تلاش دولت بر این است تأمین کالاهای اساسی با مشکل مواجه نشود و خوشبختانه در زمینه تأمین کالاهای اساسی و ضرروی مردم کمبودی در کشور وجود ندارد .
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فشارها و تحریم ها همواره در طول این چهل سال بر کشور و ملت ما تحمیل شده اما با صبوری مردم نجیب و هدایت هوشمندانه رهبری معظم انقلاب اسلامی از این گذرگاه سخت نیز عبور خواهیم کرد .
رزم حسینی، تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را یکی از قوانین خوب مجلس برشمرد و گفت: اگرچه نباید در عمل مانعی برای تولید وجود داشته باشد اما نظام اداری صد ساله ایران که درگیر بروکرواسی اداری طولانی است به هر جهت مانعی برای تولید محسوب می شود و باید از اختیارات قانونی خوبی که این کارگروه در سطح ملی و استانی دارد، استفاده شود .
وی مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را برای همه دستگاه ها لازم الاجراء دانست و گفت: کارگروه ملی در هفته دوبار برگزار می شود و چناچه مصوبه ای از سوی دستگاه های اجرایی به مرجله اجرا نرسید، استان ها می توانند آن را در کارگروه ملی مطرح کنند .
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: پیشنهادهای مطرح شده از سوی استاندار هرمزگان در نشست امروز کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، برای بررسی و تصویب به کارگروه ملی ارجاع داده خواهد شد .
رزم حسینی با اشاره به برگزاری نشست های ستاد اقتصادی دولت در راستای ترخیص کالاهای رسوب شده در گمرکات، تصریح کرد: پیشنهاداتی از سوی بانک مرکزی مطرح شد که در آن جلسات مفصل مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت بخشنامه ای ابلاغ شد که همه دستگاه ها موظف به اجرای آن هستند و بلافاصله دو نشست در وزارت صمت نیز با حضور دستگاه های نظارتی، گمرک ایران و بانک مرکزی برگزار شد که مصوب شد گمرک ایران نسبت به صدور آیین نامه اجرایی برای ترخیص کالا اقدام کند .
وی گفت: 800 هزارتن کالاهای اساسی تا کنون از گمرکات کشور ترخیص شده و 400 هزار تن کالاهای اولیه کارخانجات نیز بهزودی ترخیص می شود و امیدواریم به دنبال آن فراوانی کالا که هدف اصلی وزارت صمت است، تحقق پیدا کند .
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از تأمین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی با همکاری بانک مرکزی خبر داد و اضافه کرد: ارز مورد نیاز برای بخشی از کالاها که در گمرکات است، بر اساس سیاست بانک مرکزی به صورت اعتباری تخصیص پیدا خواهد کرد .
رزم حسینی، تسهیل روند واردات و صادرات را یکی از اثرات ابلاغ بخشنامه جدید عنوان و پیش بینی کرد صادرات کشور در شش ماهه دوم سال جاری افزایش پیدا کند .
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست، تمامی فولادسازان کشور را ملزم به عرضه همه محصولات خود در بورس دانست و تأکید کرد: فولاد سازان موظف هستند همه محصولات خود را اعم از شمش، اسلب و محصول نهایی را در بورس عرضه کنند و بر اساس وضعیت بازار و مکانیزمی که در بورس تعریف شده، قیمت تعیین می شود و پیش بینی ما این است که با عرضه کامل محصولات فولادی و مازاد تولیدی که در کشور وجود دارد، قیمت را در بازار متعادل خواهد کرد و از سویی دیگر به بخشی از تولیدات فولادسازان که مازاد باشد، مشروط بر اینکه تولیدات آن ها در بورس عرضه شده باشد و پس از رفع تقاضای داخلی، اجازه صادرات داده می شود .
وی همچنین از تفویض اختیار به شورای معادن استان ها برای واگذاری معادن راکد به سرمایه گذاران جدید خبر داد و تصریح کرد: واحدهای راکد که سال ها غیرفعال هستند یا پروانه بهره برداری گرفته اند و فعالیتی صورت نگرفته است، ظرف سه ماه از ابلاغ بخشنامه که تا کنون دو ماه از آن گذشته، اگر چناچه فعالیت نکنند، شورای معادن استان ها می توانند مجددا آن را به مزایده بگذارند و به سرمایه گذاران جدید که سرمایه و توانایی لازم را دارند واگذار کنند .
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص ممانعت از ترخیص کالا از گمرکات از سوی برخی از صاحبان کالا، گفت: طبق قانون اگر صاحبان کالا برای ترخیص آن مراجعه نکنند، این کالاها باید به سازمان جمعآوري و فروش اموال تمليكی ارجاع داده شود .
رزم حسینی با اشاره به همدلی و وفاق موجود بین نمایندگان و مسئولان اجرایی استان هرمزگان، آن را یک فرصت طلایی برای هرمزگان برشمرد و گفت: هر کشوری ظرفیت های این منطقه را داشت از آن به خوبی استفاده می کرد و خوشبختانه همدلی موجود فرصت لازم را برای کار و تلاش مضاعف برای آبادانی این منطقه فراهم کرده است .
لزوم پشتیبانی از انجام صادرات از طریق منطقه ویژه پارسیان
استاندار هرمزگان نیز ضمن اشاره به مشکلات و چالش های پیش روی بازرگانان و سرمایه گذاران استان، خواستار رفع این موانع و تسهیل در امر صادرات و واردات کالا شد .
فریدون همتی با بیان اینکه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان خرد، یکی از مشکلات جدی بخش خصوصی و بازرگانان استان است، گفت: بیش از 30درصد صادرات کنندگان استان در مقیاس کوچک صادرات می کنند و در قبال آن پول نقد یا ارز نقدی به ان ها پرداخت می شود که مجبورند ارز نقدی را از طریق راه های مختلف از جمله تهاتر وارد کشور کنند. وی افزود: این صادرکنندگان خواستار این هستند که دولت مکانی را برای تهیه ارز برای رفع تعهد ارزی آن ها تعیین کند. استاندار هرمزگان، با اشاره به مشکل تأمین زمین برای سرمایه گذاران جدید در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس و لزوم ایجاد جذابیت برای سرمایه گذاری، گفت: محوطه موجود پرشده و سرمایه گذاران جدید آب بر که به هرمزگان مراجعه می کنند نیازمند زمین هستند که در راستای رفع این مشکل دو هزار و 500 هکتار زمین به منطقه ویژه خلیج فارس ملحق شد و دیوار کشی آن نیز انجام شده اما برای ایجاد زیرساخت سرمایه گذاری های جدید، خواستار تصویب طرح تسطیح این اراضی در کارگروه ملی رفع موانع تولید هستیم.
همتی همچنین با بیان اینکه فعالیت های خوبی در راستای فعالسازی منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در طول سه سال اخیر شکل گرفته است، بیان داشت: معارضهای محلی و محیط زیستی این منطقه مرتفع شده و با راه انداری اسکله اول بندر منطقه ویژه پارسیان توسط قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) و با تفاهمات درون استانی، محصولات این منطقه در قالب دو کشتی از بندر منطقه ویژه پارسیان ارسال شده ، در حالی که در گذشته از طریق بندر عسلویه این کار انجام می شد .
وی عنوان کرد: بندر، گمرگ و اداره گذرنامه هم اکنون خدمات خود را به شکل سیار و پرتابل در این منطقه انجام می دهند اما تا زمانی که تغییر وتحول بین پیمانکار و کارفرما انجام شود، مصوبه قانونی کارگروه ملی رفع موانع باید از فعالیت در این بندر پشتیبانی کند .
همتی گفت: در شرایط جنگ اقتصادی باید تمامی ظرفیت های در مسیر دریایی را به کار بگیریم چرا که هم اجرای اصل مهم پدافند غیرعامل است، هم هزینه های تولید را کمتر می کند و هم صرفه اقتصادی برای صادر کننده ها دارد، که مجموع این ها رونق پارسیان و تسهیل صادرات را رقم خواهد زد .
استاندار هرمزگان با اشاره به مشکلات جدی شناورهای مسافری و باری در راستای تأمین قطعات، تصریح کرد: تأمین و خرید قطعات با ارز آزاد، ادامه فعالیت را برای صاحبان این شناورها سخت کرده و تقاضای شدید دارند که دولت باید نسبت به تخصیص یارانه یا ارز دولتی برای خرید قطعات اقدام عاجل داشته باشد .
وی افزود: ما از طرفی بهخاطر شرایط اقتصادی مردم، اجازه افزایش نرخ را به شناورها را ندادیم و عملا» این صنعت که طی سالیان گذشته پویایی لازم را دارا و پررونق بوده و به نوعی زیرساخت اصلی گردشگری هرمزگان بهویژه در جزایر است، با مشکل جدی روبرو شده است .
همتی، تأمین سوخت شناورهای صیادی کوچک را نیز مورد تأکید قرار داد و گفت: برای تامین سوخت حدود 10 هزار قایق که صیادان با سابقه هستند و بهدلایل مختلف تا کنون موفق به اخذ مجوز از شیلات نشدند، با مشکل روبرو هستیم و خواستار اخذ مجوز تأمین سوخت از سوی کارگروه ملی رفع موانع برای تخصیص به قایق های صیادی مورد تأیید فرمانداری و شیلات، هستیم .
رئیس کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان هرمزگان، با بیان اینکه دولت بنگاه دار نیست، بار دیگر با اشاره به ضرورت ایجاد جذابیت برای سرمایه گذاری در هرمزگان، گفت: مدیران استانی به دنبال تحقق سرمایه گذاری جدید هستند اما برخی از مجوزهای واگذاری اراضی در استان منوط به کسب اجازه و تصویب هیئت مدیره در تهران است که متأسفانه در برخی مناطق مانند منطقه ویژه پارسیان چندین متقاضی سرمایه گذاری مراجعه کردهاند اما بنا به تشخیص هیئت مدیره و به دلیل قیمت گذاری هایی که صورت گرفته، سرمایه گذار از ادامه کار منصرف شده است که در صورت واگذاری زمین و اخذ قیمت تمام شده آن پس از مرحله تولید، جذابیت لازم برای سرمایه گذاری وجود خواهد داشت .
همتی اضافه کرد: ایجاد بستر تولید، اشتغال پایدار را به همراه خواهد داشت و از طرفی فقر و بحران های اجتماعی و امنیتی ناشی از آن را در مناطق را کاهش می دهد. استاندار هرمزگان همچنین در این نشست تأکید کرد: تمام دستگاه هایی که در زمینه واگذار اراضی تصمیمگیر هستند، موظف هستند از دهه 60 تمام مجوزهای واگذاری را بررسی کنند و اگر طبق مجوز، واحد به بهره برداری نرسیده است، باید مجوز را لغو کنند و زمین را برگردانند .
افتتاح ساختمان نظام مهندسی معدن استان هرمزگان
ساختمان نظام مهندسی معدن استان هرمزگان نیز در این روز با حضور علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت و دکتر فریدون همتی استاندار هرمزگان، افتتاح شد .
این ساختمان با زیربنای ۸۶۰ متر مربع و ۲۲ میلیارد ریال اعتبار در سه طبقه احداث شده است .
همچنین در این مراسم، احیا و فعال سازی مجدد 16 واحد معدن در استان هرمزگان، رسما اعلام شد .
این معادن که پیش از این راکد بودند، با 182 میلیارد تومان سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال جدید برای 172 نفر، بار دیگر فعال شدند .
افتتاح واحد تولیدی ماسک «سمراد» در بندرعباس
در این روز همچنین واحد تولیدی ماسک سمراد در بندرعباس، به بهره برداری رسید .
این واحد تولیدی روزانه قادر است ۵۰۰ هزار عدد ماسک سه لایه تولید کند .
این واحد تولیدی با ۵۸ میلیارد ریال اعتبار راه اندازی شده و زمینه اشتغال ۱۲ نفر را ایجاد کرده است. ماسک های تولیدی این واحد بدون دخالت دست و به صورت اتوماتیک و در دو سایز کودک و بزرگسال تولید می شود.